augusti 25, 2007

Stockholm – Visby – Åre

Posted in Uncategorized den 8:01 f m av Elizabet

Här bor vi. Stockholm – Visby – Åre. Det bästa av tre världar.

Lägenheten i Stockholm köpte vi drygt ett halvår efter att vi träffades. Det var kärlek vid första ögonkastet. Lägenheten hade rätt förutsättningar att bli ett av våra drömboenden. Den låg på rätt plats. Hade rätt antal rum. Var rätt storlek. Och rätt planlösning. Den var även ett renoveringsobjekt som vi ville. Två månader senare stod vi i vårt nya boende, kära i varandra och i vårt hem.

I Visby bor vi i ett litet bulhus. Den har precis genomgått en totalomvandling. 90 kvm har blivit 160 kvm. Här möts man av kontraster som mörkt, maffigt och lågt till ljust, enkelt och rymligt. Längre fram i ”En blev tre” kan du läsa om husets historia.

Visby är staden som har det mesta man kan önska sig. Ett lugn vintertid medan det är puls och party sommartid. Där emellan gör naturen sitt. Höstens alla färger som lyser upp medeltidsstaden. Vårens grönska som färgar staden efter vinterns lugn. Och så har vi havet. Ett hav som beter sig precis som de fyra årstiderna. Det är en fröjd att få låta vår son växa upp här.


I Åre befinner vi oss mestadels vintertid. Här finns huset som Nicklas med familj byggt från grunden. Ett projekt som pågick under ett par år. Själv kom jag in i bilden lagom till att köket skulle sättas på plats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: