december 29, 2007

Inget val

Posted in barn, förälder, femminutersmetod, mamma, nattning, pappa, sömn den 10:49 e m av Elizabet

Jag hoppades på att vi skulle slippa femminutersmetoden. Verkar som att vi inte har något val. Nattningarna är överdjävliga för tillfället. Så det nya året kommer starta med en ny metod. Och troligtvis mycket skrik. Skål!

Annonser

6 kommentarer »

 1. Kaffeflickan said,

  Många har problem med metoden. Jag hade mer problem med att vår äldste son aldrig kunde somna. Det fungerade jättebra för oss. Till sist. Jag tror att det viktigaste är att göra på ett sätt som ni tror på. Om ni inte tror att det är rätt så märker Neo det. Lycka till. Ni gör det för att ni är bra föräldrar som vill er son det bästa. Glöm inte det. Gott nytt år.

 2. Karin said,

  Hej hej!

  Hoppas ni har haft en underbar jul? Det har vi haft, även om den tyvärr förblev helt snölös.

  Jag vill passa på att säga att 5-minutersmetoden är kanonbra! Redan andra kvällen märker de flesta avsevärda förbättringar! Jag tror att det är bra för barnen att lära sig somna på egen hand och känna sig trygga med det. För att inte tala om vad det gör för föräldrarna ;o) Lycka till!!!

  Vi kan väl höras snart.

  Kramar
  Karin

 3. Annica said,

  Jag har kört 5-minutersmetoden på Joakim. Fungerade klockrent. Hemskt första kvällarna men sen förstår de snart att nu ska jag sova. Det är viktigt att vara konsekvent och inte ge upp utan visa att nu gör vi så här.

  Så skönt sen när det bara var och lägga honom. Han blev trygg och lugn av att lära sig att sova själv. Vem som helst kunde lägga honom dessutom. Innan var han jättemammig. Övertrötta barn är inte roligt för ngn.

  Men Simon fungerar det inte eftersom han spyr så fort han skriker. Han somnar med vällingflaskan i soffan. Lika Alice än så länge.

  Föräldrar i alla tider har använt denna metod för att det faktiskt fungerar. Gott nytt år vännen!! Kramar Annica

 4. Elizabet said,

  Kaffeflickan: Tack för uppmuntrande ord. Där sa du något. Han märker om vi inte tror på det. Och vi gör det för hans skull. Ska använda dina ord som mantra.

  Karin: Julen har varit underbar 🙂 Synd att snön inte hittade till öjn. Blåsten fanns antar jag… Börjar mer och mer tro på 5-minutaren. Ni peppar mig tjejer i rätt riktning. Tack! Kram

  Annica: Förstår att ni inte använder den på Simon. Skönt att den fungerade på Joakim. Nä nu har ni övertygat mig. Nu kör vi! Berättar hur det går lite senare. Kram tillbaka.

 5. Shit. Jag får starka flashbacks. Vi har kört den i omgångar, funkat för oss. Men så fort han blivit sjuk, fått tänder eller nåt, så har det inlärda försvunnit. Vi borde köra den igen nu, för han fixar inte att somna och somna om själv, Peo-skiten 🙂
  Lycka till!!!

 6. Elizabet said,

  Camillas lockar: Kanske det man får ställa in sig på – att köra den i omgångar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: